5 redenen om nu een familieshoot in te plannen!

Gezond eten, me-time, vakanties plannen, 10 kilo afvallen, zoveel mogelijk sporten.. ja, allemaal goede voornemen waaraan we vaak genoeg denken. Het lukt echter vaak niet om het ook echt te doen.

Wat maakt je nu echt gelukkig? Dat is natuurlijk je gezin, waar je dag en nacht mee vertoeft. Het allerbelangrijkste in je leven en als fotograaf weet ik als geen ander hoe belangrijk het is om die momenten vast te leggen. Wat zijn nou eigenlijk de redenen om NU een familieshoot in te plannen?

1. Je legt dierbare herinneringen vast

Wat is er nou leuker dan je aller-dierbaarste bezit vast te leggen? We gaan vaak op vakantie, doen leuke uitjes, maar leggen onszelf hierbij vaak niet vast. Het levert mooie foto’s op én je kunt het zien als een soort van uitje. Ik probeer als fotograaf altijd de familieshoot als een leuke ervaring te maken. Dus spelen, lachen en plezier maken en ondertussen mooie plaatjes!

Ik houd zelf niet van geforceerde plaatjes en poses, dus we maken er echt een feestje van. Veel mensen vinden een shoot spannend, maar geloof me, daar denk je hierna echt anders over!

2. Tijd vliegt voorbij, leg het vast

Hoe vaak horen we wel niet: “Jeetje, wat gaat het snel!”. Dat is dus al een goede reden om snel een familieshoot in te plannen. Gisteren is immers ook alweer voorbij. Bij je eigen kinderen zie je misschien niet hoe snel ze gaan, maar je hoort het alleen al aan anderen. Met foto’s kun je dit verschil ook vastleggen, ieder jaar een shoot, ieder jaar een nieuwe herinnering!

3. Plezier voor jong en oud

Je zult nu wel denken, een fotoshoot en plezier? Nee hoor. Mijn kind heeft daar he-le-maal geen zin in, maar geloof het of niet, de meeste kinderen voor mijn lens vinden het echt helemaal prima. Zolang ze niet worden geforceerd, ze hun ding mogen blijven doen is er niets aan de hand! Andere omgeving en een gezellige fotograaf, die ze soms ook nog even mogen helpen zijn de winning factors. 😉 Oja, en zie het zelf ook gewoon als een leuke ervaring, dan komt het echt helemaal goed.

4. Smartphone foto’s vs. professionele camera: een wereld van verschil

Ja, we hebben duizenden foto’s in onze smartphone van de kids en familie. Sta je er zelf wel eens bij op? Nee he, want je maakt vaak de foto’s. Ook zijn deze foto’s vaak bewaard op je telefoon en komen ze hier niet meer af. Toch?

Het verschil is trouwens ook echt enorm, kiekjes van je telefoon of een professionele camera. Echt geloof me, een wereld van verschil.

5. Een cadeau die je bij blijft

Weet je nu echt geen cadeau voor je dierbare? Dan is een familieshoot toch wel het ultieme cadeau! Een prachtige ervaring, mooie foto’s inclusief mooie herinneringen. Vaders, opa’s, oma’s, tantes, ooms, vrienden en vriendinnen, iedereen vindt dit cadeau fantastisch. Een cadeau voor de zwangerschap, of toch voor de kleine spruit die pasgeboren is. Altijd perfect om te geven.

Foto’s zijn een prachtige herinnering aan het leven, dus wie weet tot snel!

Check ook even het kledingadvies voor jouw shoot: Kledingadvies voor de fotoshoot

We gebruiken onze eigen cookies en cookies van derden om inzicht te krijgen in het gebruik van de website. Dit om deze te verbeteren, de inhoud aan uw voorkeuren aan te passen en onze advertenties, marketing en publicaties op sociale netwerken persoonlijker te maken. U kunt ze allemaal accepteren of weigeren. Raadpleeg voor meer informatie onze Algemene voorwaarden.