Kledingadvies voor de fotoshoot

Als fotograaf krijg ik regelmatig de vraag: “Heb je nog tips wat betreft kleding?”. Natuurlijk! De kleding is namelijk echt heel erg belangrijk met het creëren van rustige en mooie foto’s.

  • Kies rustige kleuren, zachte kleuren of natuurtinten. Ze houden de foto’s fris en rustig en stralen kalmte uit. Denk hierbij aan de kleuren; leemgroen, roest, beige tinten en bruin tinten. Laat de kleuren goed combineren met elkaar, maar zorg wel voor verschillende kledingkleuren bij verschillende personen. Met deze kleuren ga je op in de omgeving, doordat ik alles op locatie doe. Vermijd felle kleuren en drukke printjes, dit lijdt ontzettend af.
  • Bedenk in watvoor omgeving wij een fotoshoot hebben. Wanneer we naar het bos gaan is een groene outfit minder handig, gaan we naar het strand dan zou ik niet kiezen voor veel beige tinten. Denk in contrasterende kleuren.
  • Denk ook aan het seizoen; bij de herfstkleuren zou ik minder snel kiezen voor roestkleuren, omdat je dan misschien verdwijnt in de achtergrond.

Rust

Kies voor rustige kleding, dus geen drukke prints en felle kleuren. Ook geen lijntjes, ruitjes en blokjes!

Comfortabel

Kies voor kleding die jij comfortabel vindt en uitstraalt wie jij bent. Wanneer je andere kleding gaat dragen dan dat je normaal doet, kun je dit terugzien op de foto. Het is niet je eigen ‘ik’.

Tijdloos

Kies voor kleding die tijdloos is, zodat je over een paar jaar nog steeds kunt genieten van je foto’s! Je weet nog wel die foto’s van jezelf als baby, die vindt je waarschijnlijk ook niet allemaal meer mooi.

Don’ts

  • Kies niet voor dezelfde outfits: denk hierbij aan wit shirt, blauwe jeans.
  • Doe geen haarelastiekjes om je pols
  • Verstop je telefoon in je tas in plaats van in je broekzak (dat is lastig Photoshoppen)

Onderstaand vind je nog enige kleding inspiratie

We gebruiken onze eigen cookies en cookies van derden om inzicht te krijgen in het gebruik van de website. Dit om deze te verbeteren, de inhoud aan uw voorkeuren aan te passen en onze advertenties, marketing en publicaties op sociale netwerken persoonlijker te maken. U kunt ze allemaal accepteren of weigeren. Raadpleeg voor meer informatie onze Algemene voorwaarden.